Blog

Blog geri dön

Yaz aylarında güneşten, kış aylarda yağmur, kar ve rüzgardan korunma adına, alternatif seçenekler oluşturan tenteler, pratik kullanımları sayesinde hemen her cafe, restoran ve daha birçok dış mekanda koruyucu olarak tercih edilmektedir. Kış bahçesi oluşturma adına oldukça kolay bir çözüm yolu olan bu mekanik sistemler açılır kapanır özellikleri ve hafif oluşları ile çeşitli gece ve gündüz mekanlarının vazgeçilmesi haline gelmiş bulunmaktadırlar. Tenteler, aynı zamanda birer havalandırma sistemi olarak da kullanılmaktadır. Kapalı mekanların belli periyotlar ile havalandırılmasında kullanılan bu mekanik sistemler ihtiyaca göre birçok farklı tente çeşitleri ile tercih edilebilirler.

Tenteler kimi zaman naylon bez ya da daha kalın plastik malzemelerden üretilebilirler. Yarı portatif özellikleri ile katlanabilir oluşları sayesinde hızlı ve etkili bir havalandırma ve mekanların fonksiyonel olarak kullanımı sağlanmaktadır. Bunun yanında tenteler müstakil evlerde de en sık tercih edilen, mekanizasyonları ile ihtiyaçlara uygun verandalar oluşturulmasına izin veren mekanik sistemler olarak karşımıza çıkarlar. En avantajlı özelliklerinden bir tanesi ise hafif oluşlarıdır. Bu sayede uzaktan kontrol edilebilmeleri kolaylaşmakta ve kişi tenteyi kapatmak istediğinde ortaya hoş olmayan bir görüntü çıkmamaktadır. Bez ve naylon tenteler farklı renklerde tercih edilebilirler. Çeşitli mekanlar ve müstakil evler için, dış dekorasyona uygun olan renklerin tercih edilmesi tavsiye edilir. Ancak bu noktada renkten daha önemli olan mekanizasyonun sağlamlığı ve dayanıklılığıdır.

Tente Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Tente satın alırken dikkat edilmesi gerekenlerden en önemlisi tentenin sıfır hata ile çalışıyor olup olmadığıdır. Sizi yarı yolda bırakmayacak, yağmurlu son bahar günlerinde, verandanızın altında huzurla oturabilmenize imkan verecek bir sistem, kalite kontrol aşamalarının tümünden tam puan almış ve hatasız çalıştığı kesin bir şekilde onaylanmış bir sistem olmalıdır. Aksi halde çok kaliteli bir örtü malzemesinden imal edilmiş olsa bile bir işe yaramayacaktır. Tentelerde örtü malzemesi olarak, kolayca yıpranmayan, güneş ışınlarına dayanıklı ve uzun ömürlü bir malzeme tercih edilmelidir. örtü malzemesi olarak standart olarak kullanılan ürünleri tercih edebilmenin yanında, kendinize özel bir sistem oluşturmak adına farklı örtü malzemelerini de tercih edebilmeniz mümkün olabilmektedir.

Tente İmalatı

Tente imalatında öncelikle sistemin mekanizasyonu ayarlanır ve daha sonra örtü malzemesi mekanizasyona uygun şekilde sisteme yerleştirilir. Daha sonra birçok aşamadan oluşan kalite kontrol testleri gerçekleştirilir. Uzaktan kumandalı tentelerde bu testler oldukça önemlidir. Manuel tenteler genellikle ufak boyutlarda ve kullanımı daha pratik olduklarından daha sorunsuz bir şekilde kullanılabilirler. Ancak uzaktan kumandalı tentelerde özellikle motor sisteminin doğru bir şekilde çalışıyor olması gerekir. Motor ya da sensör olarak bilinen güç kaynağı elektrikle çalışır ve tentenin ana elemanıdır. Bu parçanın doğru çalışmaması sizi yarı yolda bırakabilir. Tenteler verandaların boyutlarına ve ihtiyaca göre, farklı boyutlarda kesilerek ana mekanizma üzerine yerleştirilirler.

Fonksiyonel Tente Çeşitleri

Evleriniz ya da mekanlarınız için oldukça şık tasarımlar ile tercih edebileceğiniz bu mekanizmalar, fonksiyonellik bakımında da farklı alternatifler sunarlar. Körüklü tente olarak bilinen mekanizma yazın güneşten korunmayı çok daha iyi bir şekilde sağlayan, yan kısımlardan da gölgelik oluşturabilen bir sistemdir. Bunun yanında spotlu tenteler, gündüz güneşten korunmanızı sağlamakla birlikte akşam saatlerinde, spotları ile verandanızı aydınlatabilme özelliğine sahiptirler. Bu tür fonksiyonel sistemler, her ihtiyaca, her mekana ve her eve göre uyarlanabilmektedir. Eğim ayarlı tentelerde ise güneşin ya da yağmurun geliş açısında göre, tentenin eğimini kendiniz ayarlanmanız mümkündür. Böylece mekanizmanın amacına tam anlamıyla hizmet etmesi mümkün olur.

Blog geri dön