Blog

Blog geri dön

Mekanizasyonun gelişmesine bağlı olarak günümüzde insanların rahatı ve huzur için geliştirilen birçok sistem ortaya çıkmıştır. Tente sistemleri de bu sistemler arasında yer almaktadır. Alüminyum kaplama iskeletten oluşan bu sistemler, yaz aylarında gölgelik kış aylarında ise yağmurluk olarak kullanıma elverişlidir. Örtüleri uzun yıllar boyunca garantili olup, güneş ışınlarından ya da sert yağmur damlalarından kısa sürede etkilenmeleri söz konusu değildir.

Tente Sistemleri Nerelerde kullanılır?

Tente sistemleri genellikle park ve bahçelerde, kafeteryalarda, okul kantinlerinde, restoranlarda, cafe ve barlarda tercih edilmektedir. İş yeri sahiplerini mekanlarını çok amaçlı kullanabilmek adına, karı kapalı yarı açık mekanlar oluşturmayı tente sistemleri ile sağlamaktadır. Bunun yanında mekanların daha havadar, daha huzurlu ve daha güzel bir atmosfere kavuşmasını sağlayan tente sistemlerinin oldukça dekoratif seçenekler ile sunulanları da mevcuttur. Tente çeşitleri kendi aralarında, fonksiyonlarına ya da mekanizasyon farklarına göre sınıflandırılıp çeşitlere ayırılırlar.

Tente Çeşitleri

Tente sistemlerini başlangıç olarak, sabit tente ve hareketli tente olarak ayırabilmek mümkündür. Sabit tentelerde, gölgelik, yani branda kısmının, el ile ya da uzaktan yönetim sağlayan bir kumanda yardımı ile hareket etmesi söz konusu değildir. Bu sistemin biraz daha eskiye ait olduğunu söyleyebilmek mümkündür. Bu sistemlerde güneşe göre gölgeliği hareket ettirerek, ayarlamaya yapmaya izin verilmemekte ancak ihtiyaç sahipleri için düşük maliyetli bir şekilde temin edilebilmeleri söz konusu olabilmektedir.

Hareketli Tente Sistemleri

Hareketli tenteler ise aralarında birçok dala ayrılmakta, bunlardan kimileri daha az fonksiyonel kimileri ise çok daha fonksiyonel olup, amacına tam anlamı ile hizmet eden bir mekanizasyon ile karşımıza çıkmaktadırlar. Otomatik tenteler, hareketli tente sistemleri arasında yer alırlar ve zaman ayarlaması ile belli periyotlar ile açılıp kapanabilirler. Bu tenteleri uzaktan kontrol edebilmek mümkündür. Uzaktan kumandalı otomatik tenteler, son derece kullanışlı, mekanların isteğe bağlı havalandırılmasında tercih edilen, kimi zaman kısmı açık ya da kapalı mekanlar oluşturmaya yarayan tentelerdir. Müstakil evlerde ya da cafelerde tercih edilebilirler.

Uzaktan Kumandalı Tenteler

Otomatik tentelerin, kullanımına olanak veren kumandaları üzerinde, belli komutlar yer alır. kimi zaman bu komutlar ile tentenin eğimini değiştirebilmek de mümkün olabilmektedir. eğim ayarlı tenteler grubuna giren bu tentelerde, güneşin ya da yağmurun geliş açısında göre bir ayarlama yapılır ve güneşten ya da yağmurdan zarar gören taraf gölgeliğin altında bırakılarak tam bir koruma sağlanmış olur. bu tür otomatik tenteler de uzaktan kumanda yardımıyla kontrol edilebilmektedirler.

Tente Sitemlerinde Örtü Malzemesi

Uzaktan kumandalı otomatik tentelerde branda malzemeleri olan, akrilik ya da polyester malzeme tercih edilmektedir. Bu malzemeler, garantili olup uzun süreler boyunca dayanıklılıklarını koruyarak, mekan sahiplerinin başını ağrıtmazlar. Bu malzemeler, güneşe ve yağmur suyuna dayanıklıdır. Kolayca delinme ya da güneşten etkilenme gibi bir durum söz konusu olmaz. Bununla birlikte, iskelet malzemeleri de küflenmeye ve paslanmaya dayanıklı olduklarından kesinlikle nemli koşullarda paslanarak, sistemin genel düzeninin bozulmasına sebep olmazlar.

Uzaktan Kumandalı Tentelerde Motor

Otomatik uzaktan kumandalı tenteler, motor denilen ve elektrik ile çalışan ana eleman sayesinde hareketlilik kazanmaktadırlar. Bu hareketlilik elektrik enerjisi ile sağlanmakta, tente iskeleti içerisine yerleştirilen küçük bir motor boyutlarına rağmen son derece güçlü bir performans göstererek hareket etmeyi sağlamaktadır. Bu tip tenteler raylı tentelere göre daha hafif olduklarından daha basit bir çalışma prensibine sahiptirler. Ancak oldukça pratik ve kullanışlı olduklarını söyleyebilmek mümkündür. Bu tip tenteler zaman ayarı yapabilmeyi de mümkün kılmaktadır.

Blog geri dön